Ajnadžić prisustvovao centralnoj svečanosti obilježavanja 11. godišnjice 2. pješadijskog puka OS BiH i 24. godišnjice formiranja Armije RBiH

Centralna svečanost obilježavanja 11. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 24. godišnjice formiranja Armije Republike BiH održana je u petak, 15. aprila 2016. godine u kasarni „Rajlovac“.
Ajnadžić prisustvovao centralnoj svečanosti obilježavanja 11. godišnjice 2. pješadijskog puka OS BiH i 24. godišnjice formiranja Armije RBiH

Ceremoniji su prisustvovali visoki vojni dužnosnici, predstavnici vlasti u BiH i Federacije BiH, kantona i općina, međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora u BiH, boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti. U ime Općine Centar ceremoniji je prisustvovao predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić koji je, istakavši značaj obilježavanja godišnjice formiranja Armije RBiH, čestitao Dan Armije svim patriotama i pripadnicima Armije. Upriličen je i bogat kulturno-umjetnički program, a na prigodan način prisutni su se prisjetili onih koji su dali život za odbranu BiH.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je Dan Armije RBiH svim pripadnicima Armije i svim patriotama ove zemlje naglasivši da je Armija RBiH odbranila čast ove zemlje jer je ratovala na drugačiji, ispravan način u kojem je zločin bio incident koji je sankcioniran za razliku od druge strane gdje je to bio način ratovanja.

 

-Armija Republike Bosne i Hercegovine je iznijela jednu borbu, koju napadači na ovu zemlju nisu očekivali. Sa jednim nenaoružanim narodom, sa narodom koji je bio istjeran sa ognjišta, unesrećen u tom času, od tog materijala je uspjela da napravi oružanu silu koja se u prvi mah suprotstavila, prihvatila borbu, a zatim počela da uzvraća i pobjeđuje, da oslobađa BiH, kazao je Izetbegović, te podsjetio da do 1995. godine Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku i da je politički zaustavljena u pobjedničkom napredovanju.

 

Komandant 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH brigadir Senad Pajić pridružio se čestitkama povodom ovog važnog datuma, te kazao da mu je čast biti na poziciji komandanta puka koji baštini vojne tradicije i identitet naroda iz kojih je proistekla Armija RBiH.

 

-Mi punim kapacitetom izvršavamo naše zadatke, odnosno radimo da se ne zaboravi uloga i herojsko djelo koje je Armija iznijela, naglasio je Pajić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti