Odigrane utakmice 3. kola nogometnog turnira osnovnih škola iz Centra

Nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljen je utakmicama 3. kola koje su odigrane u četvrtak, 14. aprila 2016. godine na igralištu FIS-a.
Odigrane utakmice 3. kola nogometnog turnira osnovnih škola iz Centra

Ovo sportsko takmičenje, koje svake godine organizira Općina Centar, a realizira Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, počelo je 7. aprila, a finale će biti održano u okviru obilježavanja Dana Općine Centar u periodu od 2. do 9. maja.

 

Školske ekipe, u kojima je po 16 dječaka, raspoređene su u dvije takmičarske grupe – A i B. Grupu A čine ekipe sljedećih škola: „Hasan Kaimija“, „Hasan Kikić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Vladislav Skarić“, „Safvet-beg Bašagić“ i „Katolički školski centar“ koji je ujedno i nosilac grupe.

 

Nosilac grupe B je Osnovna škola „Nafija Sarajlić“, a u grupi se također nalaze škole: „Alija Nametak“, „Isak Samokovlija“, „Musa Ćazim Ćatić“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“.

 

U utakmicama 3. kola postignuti su sljedeći rezultati:

Grupa A: OŠ „Safvet-beg Bašagić“ - OŠ „Hasan Kaimija“ 3:0; OŠ „Katolički školski centar“ - OŠ „Hasan Kikić“ 3:0; OŠ „Vladislav Skarić“ - OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 3:2.

 

Grupa B: OŠ „Nafija Sarajlić“ - OŠ „Isak Samokovlija“ 3:0; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ -OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 5:0.

 

Nastavak takmičenja planiran je za 19. april 2016. godine kada su na programu utakmice 4. kola nogometnog turnira.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti