Predstavnici Općine ugostili članove boračkih organizacija povodom 24. godišnjice formiranja Armije RBiH

Povodom obilježavanja 24. godišnjice formiranja Armije RBiH, u Općini Centar 14. aprila 2016. godine, upriličeno je druženje predstavnika boračkih organizacija iz Centra i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar.
Predstavnici Općine ugostili članove boračkih organizacija povodom 24. godišnjice formiranja Armije RBiH

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je kazao da je obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH posebno značajno zbog mladih ljudi kojima je potrebno pojasniti šta znači ovaj datum, te naglasio da se na ovaj način želi poslati poruka mira i dobra.

-Uvažene dame i dragi prijatelji saborci želim da u ime Općine Centar čestitam praznik vama najboljim kćerima i sinovima naše države. Ono što želim posebno istaći jeste dužno poštovanje, prije svega, onima koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine. Ova lokalna zajednica posvećuje dužnu pažnju svima onima koji su branili ovu općinu, ovaj grad i državu. Također, želim da vas upoznam da nastavljamo sa aktivnostima u vezi sa postavljanjem spomen-ploče u znak sjećanja na bitke vođene 2. maja 1992. godine, istakao je Ajnadžić, dodajući da samo oni koji su Bosnu i Hercegovinu branili imaju pravo dobiti šansu i da je izgrađuju.

 

Sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba u ime načelnika Dževada Bećirevića i svih uposlenika Općine Centar čestitala je Dan Armije RBiH. 

-Čast mi je što se nalazim ovdje među vama smatrajući da ste najbolji od najboljih. Vi predstavljate ljude koji su branili i odbranili ovu državu, ljude koji trebaju i dalje da je izgrađuju, da stvaraju bolje uvjete, kako za sebe, tako i za svoju djecu. Smatram da u ovoj državi ima još mnogo toga za uraditi, da vaša borba nije završena i da ona treba da se nastavi, ali mirnim putem, istakla je Beba.

 

Savjetnik načelnika Mustafa Resić također se pridružio čestitkama naglasivši kako je ovo veliki praznik koji nikada ne smijemo zaboraviti.

-Dragi prijatelji, želim vam čestitati ovaj veliki praznik. Mi u Općini Centar ga nikada nismo i nećemo zaboraviti. Načelnik Bećirević je čovjek koji je uvijek svim srcem bio za odbranu ideala i pravde kada je riječ o borcima, a to se po mnogim projektima i vidi, dodao je Resić.

 

Današnjem druženju su također prisustvovali vijećnici Zvonko Ivišić, Senad Alić, Fadila Bošnjak i Suvad Kerla, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza, predsjednik i zamjenik predsjednika Komisije za boračka pitanja Dževad Topić i Dževad Jusić.

 

Nakon prijema u Općini delegacija je položila cvijeće na šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i Vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića gdje su se učenjem Fatihe i minutom šutnje sjetili svih stradalih tokom posljednje agresije na Bosni i Hercegovinu i grad Sarajevo. Polaganju cvijeća pridružio se i vijećnik Hamdija Hasanović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti