Završena rekonstrukcija stepeništa u Ulici Marcela Šnajdera

Na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području Centra, kojeg je u ime Općine načelnik Dževad Bećirević potpisao sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, radnici ove firme su tokom proteklog perioda okončali rekonstrukciju stepeništa u Ulici Marcela Šnajdera 13-19 (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“).
Završena rekonstrukcija stepeništa u Ulici Marcela Šnajdera

Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od 25.000 KM.

 

Tokom izvođenja radova prvo je uklonjeno staro dotrajalo betonsko stepenište čiji ostaci su odvučeni na gradsku deponiju. Nakon što je izgrađeno novo armirano-betonsko stepenište postavljene su kulir ploče koje su otporne na sve vremenske uvjete. Duž novog stepeništa ugrađeni su betonski rigoli čija je uloga odvodnja oborinskih voda. Preostalo je još da radnici firme „Sela“ postave rukohvatnu ogradu, što bi trebalo ubrzo biti realizovano.

 

Na osnovu pomenutog ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru radnici firme „Sela“ su također okončali sanaciju pristupnih pješačkih staza u ulicama Asima Ferhatovića 21-23 i 25-27, i Porodice Foht 63 na Soukbunaru, te su također okončali sanaciju rukohvatne ograde na početku Ulice Marcela Šnajdera i u Ulici Mejtaš 1-3. Za realizaciju ovih projekata Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 57.240 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti