Civilna zaštita planira nabavku šatora, poljskih ležaja i poljske kuhinje

Općinski štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo na redovnoj sjednici, kojom je predsjedavao načelnik Štaba Vahid Bećirević, usvojio je Prijedlog nabavke opreme i sredstava za formirane strukture civilne zaštite, za što su planirana sredstva u budžetu Općine Centar za 2016. godinu. Tako je u planu nabavka terenskog pick up vozila, zatim šatora, poljskih ležaja i poljske kuhinje koji bi se koristili u slučaju prirodne i druge nesreće. Osim toga, za potrebe Službe za zaštitu od požara koja je formirana pri Dobrovoljnom vatrogasnom društvu ''Bjelave'' planirana je nabavka zračnog jastuka za spašavanje ljudi iz zapaljenih ili urušenih objekata.
Civilna zaštita planira nabavku šatora, poljskih ležaja i poljske kuhinje

Na ovoj sjednici usvojen je i Program aktivnosti Štaba u 2016. godini. Od značajnijih tema koje će biti na sjednicama Općinskog štaba civilne zaštite su: novi Program razvoja zaštite i spašavanja područja općine Centar; Program edukacije učenika osnovnih škola iz oblasti zaštite od požara; realizovani projekti sanacije klizišta na području Centra u 2015. i projekti sanacije klizišta u 2016. godini; stanje ruševnih objekata koji predstavljaju opasnost; stanje skloništa kojima upravlja Općina Centar; sanacija obala i korita Koševskog potoka; pripreme i realizacija vježbe u kojoj će učestvovati formirane strukture civilne zaštite. Općinski štab civilne zaštite usvojio je i Finansijski izvještaj o utrošku sredstava civilne zaštite Općine Centar za 2015. godinu i konstatovao da su sredstva korištena namjenski te da su neutrošena sredstva prenesena u budžet za 2016. godinu.

 

Članovi Općinskog štaba civilne zaštite su informisani o radovima na ugradnji Sistema za uzbunjivanje i obavještavanje građana općine Centar, kao i aktuelnim radovima na sanaciji klizišta Lasac na Nahorevu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti