Podrška Općine Centar srednjoškolskom obrazovanju

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa vijećnikom Senadom Alićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, primio je u posjetu direktora Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu Elmedina Lukača.
Podrška Općine Centar srednjoškolskom obrazovanju

-Povod moje posjete je zahvala Općini Centar na dosadašnjoj podršci u radu naše škole. Općina Centar je tokom trajanja mog mandata, kao direktora škole, izdvojila sredstva za renoviranje i proširivanje biblioteke škole, te je također izdvojila sredstva za uređenje infrastrukture oko objekta škole s ciljem da se našim učenicima obezbijedi siguran pristup školi, kazao je Lukač.

 

Tokom razgovora sa predsjedavajućim Ajnadžićem također je razgovarano o oblicima buduće saradnje između Općine Centar i ove obrazovne ustanove.

 

-U okviru tradicionalne podrške koju Općina Centar pruža obrazovnim ustanovama sa svog područja, Srednja škola metalskih zanimanja, kao dobar primjer obrazovne institucije, putem Komisije za obrazovanje, do sada je dobila oko 30.000 KM općinskih sredstava s ciljem stvaranja boljih uslova rada u školi. Ove godine je naša komisija odobrila iznos od 19.500 KM za saniranje dvorišta, sportskog igrališta i sportske sale koje zajednički koriste Srednja škola metalskih zanimanja i Srednja građevinsko-geodetska škola. Zahvaljujući saradnji općinskog načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća u ovogodišnjem budžetu je planiran iznos od 180.000 KM za podršku u radu obrazovnih ustanova iz Centra, što je pozitivan primjer dobre saradnje lokalne zajednice i obrazovnih institucija, naglasio je Alić.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti