Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz fizike

U prostorijama Osnovne škole „Alija Nametak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz fizike

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Tarik Muharemović iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, na drugom mjestu je Azra Žunić iz škole „Alija Nametak“, a na trećem Azra Osmanović, učenica škole „Nafija Sarajlić“. U ekipnoj konkurenciji osmih razreda prvoplasirana je OŠ „Safvet-beg Bašagić“, drugo mjesto je osvojila škola „Alija Nametak“, a treće Osnovna škola „Nafija Sarajlić“.

 

Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Vedad Grbo iz škole „Safvet-beg Bašagić“, drugo mjesto zauzeo je Amar Hadžić također iz škole „Safvet-beg Bašagić“, a treće Bakir Bajrović iz škole „Isak Samokovlija“. U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela škola „Safvet-beg Bašagić“, drugoplasirana je OŠ „Nafija Sarajlić“, dok je treće mjesto pripalo školi „Musa Ćazim Ćatić“.

 

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima kao nagrade su dodijeljene prigodne knjige, a najuspješnijim školama diplome. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

 

Za takmičenja osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti