Učenici škole „Isak Samokovlija“ pobjednici takmičenja iz geografije

U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“, u četvrtak 7. aprila 2016. godine, održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz deset osnovnih škola sa područja općine Centar.
Učenici škole „Isak Samokovlija“ pobjednici takmičenja iz geografije

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Alma Ajanović iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“, na drugom mjestu je Katarina Šanje, također iz škole „Isak Samokovlija“, a na trećem Hamza Muslić, učenik škole „Alija Nametak“.

 

U ekipnoj konkurenciji takmičenja iz geografije najuspješnija je bila škola „Isak Samokovlija“, drugoplasirana je OŠ „Safvet-beg Bašagić“, dok je treće mjesto pripalo školi „Alija Nametak“.

 

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima kao nagrade su dodijeljene prigodne knjige, a najuspješnijim školama diplome. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti