Počele likovno-kreativne radionice za najmlađe

U prostorijama Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ održana je likovno-kreativna radionica namijenjena najmlađim stanovnicima sa područja ove mjesne zajednice.
Počele likovno-kreativne radionice za najmlađe

Sekretar MZ „Breka–Koševo II˝ Mersiha Delalić kazala je da održavanje ovih likovno–kreativnih radionica ima za cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i sticanje novih znanja putem igre i zabave, te oslobađanje kreativnog potencijala iz domena likovnog izražaja, razvijanje mašte i radoznalosti.

 

-Radionice će se održavati jednom sedmično, svake srijede u terminu od 12 do 13 sati, a planirane su ukupno četiri. Nakon završetka radionica, najbolji radovi će biti postavljeni na izložbi koje će biti otvorena u periodu obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja ove godine, istakla je Delalić.

 

Voditeljica radionice Vildana Feriz–Ališah kazala je da je broj djece u grupi ograničen na deset polaznika kako bi se svakom djetetu pridala posebna pažnja, te kako bi se razotkrile njihove kreativne mogućnosti.

 

-Sadržaj radionica će biti raznolik, radit će se sa plastelinom, tjesteninom, pastelnim bojama... Teme smo odabrali putem unaprijed utvrđenih postupaka, te na taj način izabrali odgovarajuće likovne tehnike. Sav potreban materijal polaznicima je obezbijeđen i dobit će ga na radionici, naglasila je Feriz-Ališah.

 

Podsjećamo, radionice su organizirali Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar, Savjet Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ i Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti