Fotofestival učenika srednjih škola Općine Centar

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova „Centar za kulturu“ Sarajevo i portal „Fotografija.ba“' zajednički realiziraju projekt „Kulturno-historijske institucije Općine Centar Sarajevo“'.
Fotofestival učenika srednjih škola Općine Centar

U okviru projekta, od 1. aprila do 3. maja 2016. godine otvoren je konkurs za izbor najboljih fotografija posvećenih kulturnim običajima i manifestacijama, te građevinama od značaja za kulturu, a pravo učešća imaju učenici srednjih škola sa područja općine Centar.

 

Fotografije mogu obuhvatati događaje, ličnosti, arhitekturu, manifestacije i drugo. Prijava za konkurs i svi potrebni podaci se mogu preuzeti na web portalima www.fotografija.ba i www.centarkulture.ba ili putem e-maila info@fotografija.ba.

 

Nakon provedenog konkursa stručni žiri, sastavljen od urednika pomenutog portala i predstavnika JU „Centar za kulturu“, će odabrati najboljih 20 fotografija  kao i pobjednike konkursa.

 

Nagrade za tri najbolje fotografije su 300, 200 i 100 KM. Uz proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada, u Centru za mlade na Gorici će biti otvorena izložba najboljih 20 fotografija, te organizirana radionica sa profesionalnim fotografima.

 

Cilj ovog projekta, za čiju realizaciju je Općina Centar izdvojila 2.800 KM, je potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom, da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju, poboljšaju svoje fotografske tehnike i prošire znanja o kulturno-historijskoj baštini općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti