Općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U prostorijama Osnovne škole „Alija Nametak“ u Sarajevu (Zaima Šarca), u petak 8. aprila 2016. godine, bit će održano općinsko takmičenje učenika iz fizike.
Općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

Takmičit će se učenici osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Takmičenje počinje u 8,30, a završava u 13,45 sati, kada će biti proglašeni pobjednici.

 

Predstavnici Općine Centar, koja je i organizator takmičenja, pobjednicima i nastavnicima uručit će diplome i prigodne novčane nagrade.

 

Podsjećamo da je do sada održano općinsko takmičenje iz informatike na kojem je najbolje rezultate ostvarila ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Drugo mjesto su osvojili učenici iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, a na treće su se plasirali učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika, iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

 

Također, u budžetu Općine Centar izdvojeno je 40.000 KM za tradicionalno nagrađivanje osnovnih škola za rezultate postignute u tekućoj školskoj godini. Naime, u skladu sa Pravilnikom o vrednovanju i nagrađivanju osnovnih škola općine Centar, vrši se bodovanje rezultata svih 11 škola, a ocjenjuje se učešće učenika u školskim sekcijama i ostvarenim rezultatima na školskim takmičenjima iz 14 oblasti od općinskog do državnog nivoa: fizika, informatika, matematika, geografija, engleski i njemački jezik, kulturno-umjetničko i naučno-tehničko stvaralaštvo, lektira, građansko obrazovanje/demokratija i ljudska prava, prva pomoć i zaštita, upozoravanje na mine, saobraćaj i sportska takmičenja.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti