Premijer BPK Goražde Emir Oković zahvalio Bećireviću na pomoći pri kupovini vozila za dijalizne pacijente

U Kantonalnoj bolnici Goražde prije nekoliko dana izvršena je primopredaja novonabavljenog kombi vozila za prevoz dijaliznih pacijenata s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
Premijer BPK Goražde Emir Oković zahvalio Bećireviću na pomoći pri kupovini vozila za dijalizne pacijente

Općina Centar predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem godinama izdvaja sredstva za pomoć slabije razvijenim lokalnim zajednicama, a ovog puta pridružila se sufinansiranju nabavke kombi vozila koju su podržale i vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Kantona Sarajevo, te općine Stari Grad, Novi Grad i Ilidža.

 

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković još jednom se zahvalio načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću i svima koji su podržali nabavku vozila.

 

-U ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i u svoje ime, još jednom Vam upućujem iskrene riječi zahvalnosti za ovaj nadasve human gest, zahvaljujući kojem je umnogome olakšan svakodnevni prevoz goraždanskih pacijenata. Vjerujem da ćemo uspješno nastaviti saradnju na pružanju pomoći najranjivijim kategorijama stanovništva, naglasio je Oković.

 

Nabavljeno vozilo će isključivo biti korišteno za prevoz pacijenata s prostora BPK-a Goražde na hemodijalizu u Sarajevo.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti