Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja

Na takmičenju iz informatike na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, održanom 31. marta 2016. godine u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koju su činili učenici Admir Zatega, Tarik Džindo i Tarik Zulčić.
Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja

Drugo mjesto su osvojili učenici iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ sa ekipom u kojoj su bili Salahudin Smailbegović, Muhamed Kalajdžić i Tibor Drašković. Na treće mjesto su se plasirali učenici Zlatan Jakić, Dario Telalbašić i Tarik Agić iz Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

Na takmičenje iz informatike, koje finansijski podržava Općina Centar, škole su imale pravo prijaviti ekipu sastavljenu od po tri učenika različite starosne dobi.

 

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima kao nagrade su dodijeljene prigodne knjige, a najuspješnijim školama diplome. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti