Nova ulična rasvjeta u naselju Radava

Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Step“ su započeli sa izgradnjom i sanacijom javne rasvjete na više lokacija u Centru.
Nova ulična rasvjeta u naselju Radava

Nakon što je zamijenjeno 12 dotrajalih rasvjetnih tijela u Ulici Husrefa Redžića, radnici firme „Step“ su u naselju Radava postavili dodatnu javnu rasvjetu.

 

-U naselju Radava postavljeno je deset novih stubova i rasvjetnih tijela. Svakodnevno se odvijaju radovi na cijelom području općine Centar. Trenutno se iskopavaju rupe za postavljanje rasvjetnih stubova i razvode kablovi za rasvjetna tijela, a u proceduri je i postupak nabavke materijala, kazao je Zlatko Eminagić iz Zavoda za izgradnju KS.

 

Podsjećamo da je Općina Centar za ovu namjenu u prošlogodišnjem budžetu izdvojila iznos od gotovo 242.000 KM. Potpisanim sporazumom je definisano da će Zavod za izgradnju KS kao realizator i nadzor projekta provesti proceduru postavljanja nove javne rasvjete na 35 lokacija u 11 mjesnih zajednica Centra.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti