Održano općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

U prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, u organizaciji Crvenog križa općine Centar Sarajevo, održano je tradicionalno takmičenje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih škola.
Održano općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

Na takmičenju su učestvovale ekipe iz osnovnih škola „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Vladislav Skarić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Isak Samokovlija“, „Hasan Kikić“, „Hasan Kaimija“, „Nafija Sarajlić“, „Alija Nametak“, „Safvet-beg Bašagić“ i „Musa Ćazim Ćatić“. Učešće na takmičenju uzelo je oko 250 osnovaca iz Centra.

 

Takmičenje se odvijalo na poligonima na kojima je vršena provjera teorijskog i praktičnog poznavanja reanimacije-oživljavanja na lutkama odraslih osoba i beba, te zbrinjavanje povreda nastalih u isceniranim nesrećama.

 

Prvo mjesto na takmičenju osvojila je ekipa OŠ „Musa Ćatim Ćatić". Ovu školu su predstavljali Sabahudin Smailagić, Sara Mornjaković, Ajna Pleho, Lejla Karabacak, Emina Belko i Asja Selmanagić. Osnovnoj školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pripalo je drugo mjesto, a predstavljali su je Amina Rovčanin, Azra Vladović, Hanadi Ademović i Sara Spirić. Neira Katana, Lola Alexandra Blažević, Lamija Dervanović, Lara Lekić, Amina Malagić i Vedad Čardaklija iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ osvojili su treće mjesto.

 

Pobjedničke ekipe predstavljat će svoje općine na predstojećem kantonalnom takmičenju.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti