Završena sanacija pješačke staze i stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića

Na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području Centra, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, okončani su radovi u Ulici Asima Ferhatovića od broja 25 do 27. Vrijednost projekta, koji je finansirala Općina Centar, iznosi 30.880 KM.
Završena sanacija pješačke staze i stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića

Realizacijom navedenog projekta omogućena je lakša i brža pješačka komunikacija za građane navedene ulice. Ovom prilikom su uklonjene stara oštećena pješačka staza i stepeništa, izgrađena nova betonska staza, te stepenište, nakon čega su postavljene nove kulir ploče. Ugrađeni su i betonski rigoli za odvod površinskih voda koji su sprovedeni u novopostavljeni šaht koji je spojen na gradsku odvodnu mrežu. S ciljem sprečavanja odrona zemlje, izgrađena su dva nova potporna zida. Na kraju radova postavljene su rukohvatne ograde duž dva prilazna stepeništa.

 

Na osnovu pomenutog ugovora radnici firme „Sela“ su tokom proteklog perioda uspjeli okončati sanaciju zaštitne ograde u Ulici Mejtaš 1-3, sanaciju betonske pristupne staze u Ulici Asima Ferhatovića 21-23, sanaciju prilazne staze do objekta u Ulici porodice Foht do broja 63 na Soukbunaru, sanaciju oštećene rukohvatne ograde u Ulici Marcela Šnajdera, dok je u toku sanacija stepeništa koje povezuje stambene objekte u Ulici Marcela Šnajdera 13-19.

 

Za navedene radove Općina Centar je izdvojila 57.240 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti