Nova edukativna radionica u Mjesnoj zajednici „Mejtaš-Bjelave“

Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar, Savjet Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ i Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima organiziraju besplatnu kreativnu radionicu „Pletenja“ namijenjenu nezaposlenim ženama sa područja mjesnih zajednica „Mejtaš-Bjelave“, „Bardakčije“ i „Park-Višnjik“.
Nova edukativna radionica u Mjesnoj zajednici „Mejtaš-Bjelave“

Radionice će biti organizirane radnim danima u prijepodnevnim satima, a prva je planirana početkom aprila ove godine u prostorijama MZ „Mejtaš-Bjelave“.

 

Cilj projekta je edukacija i podsticanje nezaposlenih građanki na kreativno stvaralaštvo, njihovo uključivanje i doprinos kulturno-umjetničkom životu zajednice, promocija umjetnosti kao jedinstvene anti-stres terapije, davanje prostora i prilike građankama da se upoznaju sa jednostavnim i pristupačnim tehnikama pletenja.

 

Projekt će biti realiziran kroz deset interaktivnih radionica u trajanju od po tri sata, sa raznovrsnim kreativnim sadržajima. Sav potreban materijal polaznice će dobiti na radionici, a po završetku će biti održana zajednička izložba svih nastalih radova.

 

 -Osim što će nastati mnoga kreativna djela od vune, važno je da se uspostavi druženje i opuštanje, istakla je Selma Piljević, sekretar MZ „Mejtaš-Bjelave“.

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: mz.mejtas@centar.ba, na broj telefona 033/442-608 ili lično u prostorijama mjesne zajednice (Čekaluša 7) svaki radni dan od 8 do 16 sati. Rok za prijavu je do 25. marta ove godine, a broj mjesta je ograničen.                                                                                                

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti