Predstavnici Općine posjetili biblioteku u Varešu

Komisija Općinskog vijeća Centar Sarajevo za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar, u proteklom periodu realizovala je akciju prikupljanja knjiga za potrebe Opće biblioteke u Varešu čiji je bibliotečki fond stradao tokom majskih poplava 2014. godine.
 Predstavnici Općine posjetili biblioteku u Varešu

Stanovnici središnje sarajevske općine i ovaj put pokazali su solidarnost i u 15 mjesnih zajednica Općine Centar prikupljeno je preko hiljadu naslova. Tim povodom Samir Fazlić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, te Ibrahim Burazerović, koordinator za mjesne zajednice u Službi za lokalnu samoupravu Općine Centar posjetili su Opću biblioteku u Varešu, te domaćinima, koji nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost, uručili ovu izuzetno vrijednu donaciju.  

 

Fazlić je kazao da je ovo samo jedna u nizu akcija prikupljanja knjiga na području općine Centar i da će se akcije ovog tipa nastaviti i u budućem periodu.

 

-Zahvalan sam građanima koji su i ovaj put pokazali veliki senzibilitet i za ovu biblioteku donirali preko 1.000 naslova.  U dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga za biblioteke u Maglaju, Olovu, Goraždu, Varešu i za biblioteku Centra za zdravo starenje Općine Centar, sakupljeno je preko 11.000 naslova, naglasio je Fazlić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti