Općina Centar sufinansirala nabavku vozila za prevoz dijaliznih pacijenata iz Goražda

U Kantonalnoj bolnici Goražde izvršena je primopredaja novonabavljenog kombi vozila za prevoz dijaliznih pacijenata s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Pomoć u nabavci kombi vozila pružile su vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Kantona Sarajevo, te općine Centar, Stari Grad, Novi Grad i Ilidža.
Općina Centar sufinansirala nabavku vozila za prevoz dijaliznih pacijenata iz Goražda

Primopredaji vozila u ime Općine Centar prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić.

 

U ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde premijer Emir Oković iskazao je zahvalnost na podršci Kantonu Sarajevo i sarajevskim općinama, te istakao da je nabavka vozila samo jedan korak u rješavanju dugogodišnjeg problema s kojim se susreću dijalizni pacijenti s prostora BPK-a, ali da će se u narednom periodu uložiti dodatni napori za dugoročno rješavanje ovog pitanja kroz otvaranje dijaliznog centra u Goraždu.

 

Direktor Kantonalne bolnice Goražde Fuad Rovčanin također je iskazao zahvalnost svima koji su učestvovali u nabavci vozila koje će isključivo biti korišteno za prevoz pacijenata s prostora BPK-a Goražde na hemodijalizu u Sarajevo.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti