Podrška održavanju memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u četvrtak 17. marta 2016. godine, primio je u posjetu predstavnike Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“, predsjednika Hajrudina Pašića i direktora kluba Jakuba Kuburu. Povod posjete su pripreme za održavanje 14. Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“ čije je održavanje predviđeno 24. i 25. septembra ove godine u KSC „Skenderija“.
Podrška održavanju memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

Ajnadžić je, nakon što je saslušao svoje goste o njihovim aktivnostima na organizaciji ovog turnira, kazao da podržava održavanje ove sportske manifestacije koja nosi ime prvog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH.

 

–Mjesto i uloga Mustafe Hajrulahovića Talijana u našoj historiji nije mala i vrijedna je pažnje i svakako treba da bude dio naše historijske priče. Stoga ću predložiti da se obezbijedi finansijska podrška Općine Centar održavanju ove manifestacije u rebalansu budžeta koji Općinsko vijeće Centar treba da usvoji u aprilu ove godine. Također, potrebno je da putem Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo predložimo da se ovaj turnir uvrsti u kalendar važnih događaja i ličnosti, te da se ova manifestacija finansira u okviru proslave godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH koji se obilježava od 1. do 5. septembra. Naravno, održavanje samog turnira bismo, zbog pravila Svjetske bokserske federacije, kao i do sada planirali krajem septembra, objasnio je Ajnadžić.

 

Na kraju sastanka je dogovoreno da se u aprilu održi prvi konstituirajući sastanak organizacionog odbora ovog turnira gdje će biti imenovani članovi odbora, te predsjednik i dva potpredsjednika.

 

Memorijalni turnir koji se održava u znak sjećanja na generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK „Zlatni ljiljani“  Mustafu Hajrulahovića Talijana, osim najboljih bh. boksera, također okuplja i boksere iz zemalja regiona.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti