Okončana prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Fadila Jahića Španca

Danas je okončana prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Fadila Jahića Španca (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“). Realizaciju prve faze ovog projekta je finansirala Općina Centar koja je u svom budžetu za ovu namjenu obezbijedila 537.815 KM, od čega je za rekonstrukciju vodovodne mreže izdvojeno 154.805 KM, a za rekonstrukciju kanalizacije 383.010 KM.
Okončana prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Fadila Jahića Španca

Tokom realizacije ove faze projekta, na relaciji između ulica Fadila Jahića Španca i Panjina kula postavljeno je po 860 metara cijevi za fekalnu i oborinsku kanalizaciju te 400 metara vodovodnih cijevi.

-Pošto smo postavili kanalizacione i vodovodne cijevi, planiramo asfaltirati dionicu ceste gdje su izvođeni radovi, kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“ koja je izvodila zemljane radove, dok je za nadzor, nabavku i montažu cijevi bilo zaduženo komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

 

Kako je planirano projektom, kojeg su po nalogu Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uradili stručnjaci „Vodovoda i kanalizacije“, sada slijedi testiranje, čišćenje i dezinfekcija kompletne nove vodovodne mreže na koju su priključeni okolni stambeni objekti.

 

Murat Paldum koji stanuje u Ulici Fadila Jahića Španca do broja 119 uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i izrazio zadovoljstvo urađenim poslom.

–Do sada smo imali improvizovanu kanalizaciju sa malim promjerom cijevi koje su ljudi prilikom gradnje kuća stavljali u skladu sa njihovim mogućnostima, što naravno nije bilo dovoljno jer su se javljali problemi sa većim padavinama, problemi koje više nećemo imati, a na čemu smo jako zahvalni. Imam samo riječi hvale za ljude koji su radili ovaj posao. Čim polože cijevi odmah priključuju okolne stambene objekte na gradsku mrežu i zatrpavaju prokope zemljom kako bi se nesmetano odvijao saobraćaj do Panjine kule, kazao je Paldum.

 

U narednoj fazi ovog projekta, kojeg također finansira Općina Centar, planirano je postavljanje 400 metara novih cijevi za kišnu i fekalnu kanalizaciju.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti