Nova ulična rasvjeta u Mjesnoj zajednici „Ciglane-Gorica“

Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Step“ su započeli sa izgradnjom i sanacijom javne rasvjete na više lokacija u Centru.
Nova ulična rasvjeta u Mjesnoj zajednici „Ciglane-Gorica“

U Mjesnoj zajednici „Ciglane-Gorica“ izvršena je zamjena 12 dotrajalih rasvjetnih tijela u Ulici Husrefa Redžića. Naime, na rasvjetne stubove postavljena su nova LED rasvjetna tijela. Osim znatno dugoročnijeg trajanja LED rasvjete značajna je i ušteda u potrošnji električne energije. Ova rasvjeta ne privlači insekte zbog specifične boje svjetla i smanjenog otpuštanja topline pa nije potrebno održavanje i čišćenje.

 

-U odnosu na rasvjetu koja je ranije bila na ovom području zaista je primjetna velika razlika. Osvjetljenje je noću mnogo bolje, a pri tome se troši manje električne energije. Postavljanjem ove štedne rasvjete ulica je dobila potpuno novi izgled. Želim se zahvaliti Općini Centar na ovom projektu koji je od velikog značaja za građane, kazao je Tarik Iković.

 

U narednom periodu na području ove mjesne zajednice također je planirano postavljanje jednog rasvjetnog tijela u Odobašinoj ulici kod broja 51, zamjena 24 rasvjetna tijela na Trgu Merhemića na Ciglanama te izgradnja nove rasvjete duž stepeništa koje povezuje ulice Avde Hume i Odobašinu.

 

Podsjećamo da je Općina Centar za ovu namjenu u prošlogodišnjem budžetu izdvojila iznos od gotovo 242.000 KM. Potpisanim sporazumom je definisano da će Zavod za izgradnju KS kao realizator i nadzor projekta provesti proceduru postavljanja nove jave rasvjete na 35 lokacija u 11 mjesnih zajednica Centra.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti