Odbojkaši OŠ „Alija Nametak“ pobjednici općinskog takmičenja

U sali sarajevskog FIS-a odigrane su finalne odbojkaške utakmice, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za dječake iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar realizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport.
Odbojkaši OŠ „Alija Nametak“ pobjednici općinskog takmičenja

Tradicionalno odbojkaško takmičenje učenika osnovnih škola počelo je 22. februara 2016. godine, a ukupno je odigrano 18 utakmica. Ekipe su bile raspoređene u tri takmičarske grupe, a svaka od njih brojala je po 12 dječaka.

 

U finalnim utakmicama koje su igrali dječaci postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Safvet beg Bašagić“ 2:0; OŠ „Safvet beg Bašagić“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:1 i OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:0.

 

Postignutim rezultatima muška odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ je osvojila prvo mjesto na takmičenju, druga je ekipa OŠ „Safvet beg Bašagić“, a treće mjesto pripalo je dječacima iz Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

Na kraju takmičenja pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero ekipama je uručila medalje, njihovim školama diplome za plasman, dok će nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja biti uplaćene novčane nagrade u iznosu od 100, 70 i 50 KM za prvo, drugo i treće mjesto na takmičenju.

 

Podsjećamo da je i ženska odbojkaška ekipa OŠ „Alija Nametak“ osvojila prvo mjesto na odbojkaškom takmičenju za djevojčice. Dvije godine zaredom ekipe ove škole na općinskom takmičenju iz odbojke osvajaju zlatnu medalju.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti