Učenice škole „Alija Nametak“ pobjednice odbojkaškog takmičenja

U sportskoj sali FIS-a u četvrtak, 10. marta 2016. godine odigrane su finalne odbojkaške utakmice, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za djevojčice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar realizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.
Učenice škole „Alija Nametak“ pobjednice odbojkaškog takmičenja

Tradicionalno odbojkaško takmičenje učenica osnovnih škola počelo je 25. februara 2016. godine, a ukupno je odigrano 18 utakmica. Ekipe su bile raspoređene u tri takmičarske grupe, a svaka od njih brojala je po 12 učenica.

 

U finalnim utakmicama koje su igrale djevojčice postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Katolički školski centar“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 2:0; OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Katolički školski centar“ 2:0 i OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 2:0.

 

Postignutim rezultatima ženska odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ je osvojila prvo mjesto na takmičenju, druga je ekipa OŠ „Katolički školski centar“, a treće mjesto pripalo je djevojčicama iz Osnovne škole „Hasan Kaimija“.

 

Na kraju takmičenja pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je ekipama uručila medalje, njihovim školama diplome za plasman dok će nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja biti uplaćene novčane nagrade u iznosu od 100, 70 i 50 KM za prvo, drugo i treće mjesto na takmičenju.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti