Udruženje demobilisanih boraca Općine Vogošća uručilo zahvalnicu načelniku Bećireviću

Općina Centar Sarajevo prema posljednjim istraživanjima najrazvijenija je lokalna zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine. Na stotine realizovanih projekata, ulaganje u komunalnu infrastrukturu, izdvajanja za boračku populaciju, socijalno ugrožene, obrazovanje, zdravstvo, sport, kulturu..., razlozi su zbog kojih Općina Centar zauzima prvo mjesto kada je u pitanju razvijenost lokalnih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Udruženje demobilisanih boraca Općine Vogošća uručilo zahvalnicu načelniku Bećireviću

Međutim, Općina Centar predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem godinama izdvaja i značajna finansijska sredstva za pomoć slabije razvijenim lokalnim zajednicama, ali i udruženjima čija sjedišta nisu na području Centra. Jedan od posljednjih primjera je i finansijska pomoć Udruženju demobilisanih boraca Općine Vogošća koje je donirana sredstva utrošilo za organizaciju 11. Memorijalnog malonogometnog turnira Alija Izetbegović.

 

Prema riječima Sabahudina Ramića, predsjednika Udruženja demobilisanih boraca Općine Vogošća, donacija Općine Centar bila je jako značajna i uveliko je olakšala organizaciju turnira.

 

 

Tim povodom, predstavnici Udruženja i Općine Vogošća uručili su načelniku Bećireviću zahvalnicu za podršku u organizaciji turnira. Zahvalnicu Bećireviću uručio je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić koji je istakao izuzetnu saradnju ove dvije lokalne zajednice.

 

-Već godinama postoji odlična saradnja i komšijski odnos između općina Centar i Vogošća. Općina Centar i načelnik Bećirević zaslužuju svaku pohvalu i ovo je simbolično priznanje za pomoć koju je Općina Centar dala Udruženju demobilisanih boraca Općine Vogošća za organizaciju memorijalnog turnira Alija Izetbegović, naglasio je Ramić.

Uručenju su prisustvovali i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika, te Mirza Zeković, vijećnik Općinskog vijeća Centar koji je također dobio zahvalnicu Udruženja demobilisanih boraca Općine Vogošća.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti