Pokretanje proizvodnje u prostorijama zadruge na Nahorevu

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić razgovarao je sa predstavnicima Poljoprivredno-uslužne-tehničke zadruge „Prva boračka-plodovi Bosne“ o pokretanju proizvodnje u prostorijama zadruge na Nahorevu.
Pokretanje proizvodnje u prostorijama zadruge na Nahorevu

Adnan Mehinović, direktor Udruženja i Ramo Ahmić, predsjednik Skupštine ovog Udruženja prezentirali su predsjedavajućem Ajnadžiću ideju da se prostorije Poljoprivredne zadruge „Centar“ na Nahorevu ustupe na korištenje ovoj boračkoj organizaciji.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao kako će uvijek podržati projekte koji imaju za cilj zapošljavanje boračke populacije sa područja Centra.

–Dvije stvari koje sada možemo uraditi za ovaj projekat jeste da predložimo Općinskom vijeću Centar, koje raspolaže imovinom Općine, da prostore objekta zadruge na Nahorevu ustupe na korištenje po povoljnim uslovima kako bi se zaposlili borci i članovi njihovih porodica, te da od naredne godine planiramo određena finansijska sredstva u budžetu Općine Centar za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje, naglasio je Ajnadžić koji je svojim gostima predložio da detalje ovog projekta razrade sa predstavnicima boračkih udruženja iz Centra.

 

Mehinović je istakao da je želja da se u općinu Centar prenesu dobra iskustva iz drugih dijelova naše zemlje.

–Razgovarali smo da u općini Centar, uz svoje iskustvo i znanje, pokrenemo projekat na isti način kako smo to uradili u Čeliću gdje imamo plantaže i skladišta voća i povrća i na taj način zaposlimo članove boračke populacije. U prostorijama zadruge na Nahorevu imamo ideju da otvorimo hladnjaču, pakirnicu i sušaru gdje bi pakovali i sušili voće koje otkupljujemo od naših kooperanata, a za početak mogli bi zaposliti dvoje ljudi. Prije dvije godine smo od naših kooperanata otkupili i osušili 120 tona šljive, kazao je Mehinović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti