Članovi centara za zdravo starenje općina Centar i Novo Sarajevo zajednički proslavili Dan žena

U prostorijama Javne ustanove “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo” 8. marta organizovana je proslava Međunarodnog dana žena za osobe treće životne dobi. Proslavu su za svoje članove organizovali centri za zdravo starenje općina Centar i Novo Sarajevo.
Članovi centara za zdravo starenje općina Centar i Novo Sarajevo zajednički proslavili Dan žena

Pripadnice ljepšeg spola izrazile su zadovoljstvo organizacijom proslave kojoj su u ime Općine Centar prisustvovali Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, Edina Muslić, savjetnica općinskog načelnika Dževada Bećirevića, te Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo. Tom prilikom prisutnima su podijeljeni ručno izrađeni cvjetići kao skromni pokloni.

 

Beba je naglasila kako ovakvi događaji zapravo pokazuju koliko su Centri za zdravo starenje važni i koliko je opravdano ulaganje u njihovo otvaranje.

 

- Centri za zdravo starenje općina Centar i Novo Sarajevo zajednički su organizovali proslavu za pripadnice ljepšeg spola i to nas uveseljava i čini jako sretnim. Centar za zdravo starenje Općine Centar počeo je sa radom prije nešto više od dva mjeseca i u tom periodu u njega se učlanilo preko 500 osoba treće životne dobi. To nam govori da je otvaranje Centra bio pun pogodak i daje nam podstrek da otvaramo nove koji će i građanima rubnih područja općine omogućiti da se bave aktivnostima koje se organizuju za osobe treće životne dobi, naglasila je Beba.

 

Jedna od gošći na proslavi bila je i Fadila, članica Centra za zdravo starenje Općine Centar koja je kazala da ovaj dan ne bi imala s kim obilježiti da nema prijateljice koje je upoznala u Centru.

 

-Sretna sam što je organizovana proslava 8. marta. Centar za zdravo starenje je veliko osvježenje za mene, rekla je Fadila.  

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti