U četvrtak finale općinskog takmičenja u odbojci za dječake i djevojčice

Nakon odigranih 30 utakmica odbojkaškog takmičenja za dječake i djevojčice osnovnih škola iz Centra, u četvrtak 10. marta 2016. godine u sali sarajevskog FIS-a, planirano je odigravanje finalnih utakmica ovog takmičenja.
U četvrtak finale općinskog takmičenja u odbojci za dječake i djevojčice

U finale odbojkaškog takmičenja za djevojčice su se plasirale ekipe osnovnih škola: „Alija Nametak“, „Katolički školski centar“ i „Hasan Kaimija“, a finalisti odbojkaškog takmičenja za dječake su ekipe osnovnih škola: „Hasan Kikić“, „Safvet beg Bašagić“ i „Alija Nametak“.

 

Kad je riječ o finalnim utakmicama takmičenja za djevojčice planirano je da ekipa OŠ „Katolički školski centar“ igra prvu utakmicu protiv OŠ „Hasan Kaimija“ u 10 sati. Nakon toga, u 10.45 sati je planirana utakmica između ekipa osnovnih škola „Alija Nametak“ i „Katolički školski centar“, dok je odigravanje treće utakmice između ekipa OŠ „Hasan Kaimija“ i „Alija Nametak“ planirano u 11.30 sati.

 

Finalne utakmice odbojkaškog takmičenja za dječake bit će odigrane u sljedećim terminima: od 13 do 13.40 sati OŠ „Safvet beg Bašagić“ - OŠ „Alija Nametak”, od 13.45 do 14.25 sati OŠ „Hasan Kikić” - OŠ „Safvet beg Bašagić“ i od 14.30 do 15.10 sati OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kikić“.

 

Na kraju takmičenja predstavnici Općine Centar uručit će medalje najuspješnijim odbojkaškim ekipama, a školama diplome za plasman ekipa. Za nastavnike tjelesnog i zdravstvenog odgoja predviđene su simbolične novčane nagrade. Organizator ovog sportskog takmičenja je Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti