Ajnadžić posjetio Udruženje porodica šehida i poginulih boraca

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena u prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar upriličeno je druženje članica Udruženja kojem je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, koji je ovom prilikom uručio simbolične novčane pomoći za 27 članica Udruženja.
Ajnadžić posjetio Udruženje porodica šehida i poginulih boraca

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da žena u našem životu treba biti važna svaki dan i da je ovaj dan jedna simbolika koja nas treba više podsjetiti na našu obavezu.

– Mišljenja sam da žene kad dobiju priliku iskoriste je u potpunosti i naglašavam činjenicu da su žene, u vrijeme kad je državi Bosni i Hercegovini trebalo najviše patriota, u redovima Armije RBiH zauzimale važna mjesta, što jako cijenim i moram priznati da su one ponekad bile hrabrije osobe nego muškarci. Ponosan sam na to što sam odškolovao jednu ženu koja je sada general u Oružanim snagama BiH. To je dokaz da žena može zauzeti bilo koju vrstu pozicije i odgovorno proizvoditi rezultate koje od nje očekuje društvena zajednica. Društvena zajednica se mora fokusirati na one koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine i mislim da je krajnje vrijeme da se počnu pronalaziti nova rješenja koja će omogućiti bolji život za djecu onih  kojih nema sa nama i koji više vrijede nego svi mi koji smo danas ovdje, naglasio je Ajnadžić.

 

Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar se zahvalila na posjeti predsjedavajućem Ajnadžiću koji je zajedno sa načelnikom Dževadom Bećirevićem uvijek imao razumijevanja za projekte boračkih udruženja.

- Ovo je prva godina da realizujemo projekat druženja sa članicama porodica šehida i poginulih boraca povodom 8. marta. Također, na ovaj način želimo da se zahvalimo našim članicama za njihov dosadašnji doprinos u radu Udruženja koje je na volonterskoj osnovi, istakla je Šejto.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti