Odigrane utakmice C grupe u odbojci za dječake i djevojčice

Odbojkaško takmičenje učenica i učenika iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljeno je utakmicama ekipa grupe C koje su odigrane 7. marta 2016. godine u FIS-u.
Odigrane utakmice C grupe u odbojci za dječake i djevojčice

Kad je riječ o utakmicama grupe C koje su igrale djevojčice postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Hasan Kaimija“ - OŠ „Hasan Kikić“ 2:1; OŠ „Nafija Sarajlić“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:0 i OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Nafija Sarajlić“ 2:1. Prvo mjesto u grupi C osvojile su odbojkašice škole „Hasan Kaimija“ i tako se plasirale u finale takmičenja. Podsjećamo da je u dosadašnjem toku takmičenja za djevojčice plasman u finale iz grupe A osigurala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“, a iz grupe B ekipa OŠ „Katolički školski centar“.

 

U utakmicama grupe C koje su igrali dječaci ostvareni su sljedeći rezultati: OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:1; OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 2:0 i OŠ „Alija Nametak“ - OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0. U finale takmičenja plasirala se odbojkaška ekipa škole „Alija Nametak“ koja je u grupi C osvojila prvo mjesto sa četiri boda. Također, u finale odbojkaškog takmičenja za dječake idu i prvoplasirane ekipe grupa A i B, i to ekipe OŠ  „Hasan Kikić“ i OŠ „Safvet-beg Bašagić“.

 

Finale odbojkaškog takmičenja za djevojčice i dječake je u četvrtak, 10. marta 2016. godine u FIS-u. Tradicionalno općinsko takmičenje u odbojci za učenike iz 11 osnovnih škola organizuje Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti