U MZ „Džidžikovac-Koševo I“ obilježen Dan žena

U povodu obilježavanjа 8. marta - Međunarodnog dana žena, polaznici sekcija Centra za mlade Gorica u prostorijama MZ „Džidžikovac-Koševo I“ realizovali su prigodnu svečanost u čast pripadnica ljepšeg spola iz općine Centar. Nakon izvođenja kulturno-umjetničkog programa, uslijedilo je druženje koje je proteklo u dobrom raspoloženju, uz muziku, pjesmu i poeziju.
U MZ „Džidžikovac-Koševo I“ obilježen Dan žena

Savjet mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“, u saradnji sa Komisijom općinskog vijeća za kulturu i Centrom za mlade Gorica, organizovao je druženje za pripadnice savjeta i građanke sa područja pomenute mjesne zajednice.

 

-Došli smo na ideju da zajednički obilježimo Dan žena, a to smo uspjeli uz pomoć Općine Centar, Komisije za kulturu i Centra za mlade Gorica. Sa nama je bila i specijalna gošća, pjesnikinja Hatidža Jasenković, koja je recitiranjem poezije dodatno uljepšala druženje. Ovo je dobra prilika i da se promovira rad sekcija Centra za mlade jer smo svjesni da Općina ulaže izuzetno značajna sredstva kako bi mladi na najbolji način iskoristili svoje slobodno vrijeme, istakla je Nevenka Škavo, predsjednica Savjeta MZ „Džidžikovac-Koševo I“. 

 

U kulturno-umjetničkom programu učešće su uzeli polaznici književnog kluba, škole glume, škole pjevanje, škole gitare i škole klavira.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti