Za biblioteku u Varešu prikupljeno preko hiljadu knjiga

Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu i u 2016. godini nastavila je aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke. Ovaj put prikupljanje knjiga organizovano je za biblioteku u Varešu koja će zahvaljujući ovoj akciji biti bogatija za preko 1.000 naslova.
Za biblioteku u Varešu prikupljeno preko hiljadu knjiga

Akcija je provedena u 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje su građani svaki radni dan mogli donijeti knjige za biblioteku u Varešu, a u slučaju da to nisu bili u stanju učiniti bio je organizovan i dolazak na adresu.

 

Predsjednik Komisije za mjesne zajednice Općinskog vijeća Samir Fazlić kazao je da je cilj ove aktivnosti bio prikupiti što više knjiga/lektira za osnovne i srednje škole, te stručne literature.

 

-Kao i u dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga i ovaj put su građani pokazali veliki senzibilitet i ovom prilikom donirali preko 1.000 naslova koje će predstavnici Općine Centar uručiti biblioteci u Varešu polovinom marta. U dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga za biblioteke u Maglaju, Olovu, Goraždu, Varešu i za biblioteku Centra za zdravo starenje Općine Centar, sakupljeno je preko 11.000 naslova, naglasio je Fazlić, te dodao da će se akcije ovog tipa nastaviti i u budućem periodu.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti