Volonteri u Općini Centar stiču vrijedna znanja

Općina Centar je prvi organ lokalne uprave u Kantonu Sarajevo koji je uveo praksu prijema volontera. Do sada je u službama središnje sarajevske općine volonterski staž obavilo više od 500 školovanih mladih osoba koje su, bez prethodnog radnog iskustva, stekli nova znanja i pravo da konkurišu za radno mjesto.
Volonteri u Općini Centar stiču vrijedna znanja

Jedna grupa volontera je danas okončala svoj jednogodišnji volonterski staž. Tim povodom su Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i savjetnici Mustafa Resić i Edina Muslić organizovali oproštajno druženje sa mladima koji su tokom protekle godine stekli nova i značajna znanja i radno iskustvo.

-Boravak u Općini je ovim mladim ljudima dobra prilika za sticanje novih saznanja kako bi svoje teorijsko znanje upotpunili u praktičnom smislu i sutra bili daleko spremniji da učestvuju u konkursnoj proceduri za neki posao. Ovi mladi ljudi su, vjerujem, dobro iskoristili mogućnost da puno toga saznaju iz iskustva svojih starijih radnih kolega koji su im bili mentori. Svjesni smo činjenice da mlade koji traže posao čeka dugotrajan proces, ali vjerujemo da će im iskustvo koje su stekli u Općini Centar pomoći da budu konkurentni na tržištu rada, kazala je Beba.

 

Najda Delić, diplomirana pravnica koja je posljednju godinu provela volontirajući u Službi za opću upravu kaže da joj je Općina Centar bila druga kuća gdje je uvijek dolazila sa osmijehom na licu. –Zahvalna sam Općini Centar koja mi je pružila priliku da steknem dosta iskustva kad je u pitanju funkcioniranje Općine, u čemu su mi starije kolege pravnici mnogo pomogli. Volontiranje u Općini Centar je za mene dobar temelj za nastavak moje karijere i nisam mogla naći bolju instituciju gdje bih sticala prva saznanja iz oblasti za koju sam se školovala, navela je Delić.

 

Aida Štrbo, volonterka u Službi za privredu i finansije je kazala da će iz ove općine ponijeti jedno predivno iskustvo.-Puno sam naučila jer su starije kolege bile susretljive i radili smo u prijatnom ambijentu. Ovaj volonterski rad mi je donio puno novoga, od komunikacije sa strankama, kancelarijskog poslovanja pa do rada na upravnim postupcima. Nadam se da sam ostavila dobar utisak i opravdala povjerenje  koje mi je ukazano kada sam potpisala ugovor o volontiranju u Općini Centar, navela je Štrbo.

 

Današnjem oproštajnom sastanku su prisustvovali i Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove i Adinda Uzunović, pomoćnica načelnika za stambene poslove.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti