Upriličen umjetnički performans u čast reprezentativaca u sjedećoj odbojci

U povodu 1. marta-Dana nezavisnosti BiH, a u čast reprezentativcima BiH u sjedećoj odbojci, jučer je u Muzeju savremene umjetnosti „Ars Aevi“ u Domu mladih na Skenderiji upriličena izložba i umjetnički performans pod nazivom „Atlete srca“.
Upriličen umjetnički performans u čast reprezentativaca u sjedećoj odbojci

Publici, među kojima su bili Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, režiseri Danis Tanović, Dino Mustafić i Haris Pašović, bivši fudbaler Predrag Pašić, Nihad Kreševljaković, direktor SARTR-a, dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, te drugi uvaženi umjetnici, nekoliko reprezentativaca naše zemlje u sjedećoj odbojci pokazivali su svoje odbojkaške vještine gdje je publika imala priliku da se pridruži igri, što su mnogi i učinili.

U prostorijama muzeja su za ovu priliku postavljeni osvojeni pehari i medalje naših zlatnih momaka dok je u posebnoj sobi za goste organizovana projekcija svih utakmica reprezentativaca BiH. Također je upriličena i izložba fotografija 12 portreta reprezentativaca koje je napravio Velija Hasanbegović.

Režiser ovog projekta je Nermin Hamzagić, dok ostatak ekipe čine: kostimografkinja Irma Saje, dizajner Enes Huseinčehajić, šminkerica Maja Koristović-Talović, snimatelj tona Nirvan Imamović, autor popratnog teksta Nihad Kreševljaković i lektorica Asja Krsmanović, dok su producenti projekta Dino Mustafić i Lejla Hasanbegović.

Članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koji su dio projekta su Ismet Godinjak, Adnan Manko, Armin Šehić, Adnan Kešmer, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Benis Kadrić, Ermin Jusufović, Sabahudin Delalić i Safet Alibašić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci je do sada, između ostalog, bila tri puta svjetski i devet puta evropski prvak. Projekat je nastao u koprodukciji Udruženja Art Hub i Internacionalnog teatarskog festivala MESS te uz partnerstvo Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi. Svi zainteresovani građani izložbu mogu pogledati do 6. marta u periodu od 10 do 18 sati.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti