Odigrane utakmice B grupe u odbojci za dječake

U sportskoj dvorani FIS-a učenici iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrali su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za dječake.
Odigrane utakmice B grupe u odbojci za dječake

U utakmicama su postignuti sljedeći rezultati: OŠ „Safvet beg Bašagić“ – OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0; OŠ „Katolički školski centar“ – OŠ „Nafija Sarajlić“ 2:1; OŠ „Nafija Sarajlić“ - OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0; OŠ „Safvet beg Bašagić“ - OŠ „Katolički školski centar“ 2:0; OŠ „Katolički školski centar“ - OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0 i OŠ „Safvet beg Bašagić“ - OŠ „Nafija Sarajlić“ 2:1.

 

Prvo mjesto u grupi B osvojila je ekipa OŠ „Safvet beg Bašagić“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa četiri osvojena boda pripalo ekipi OŠ „Katolički školski centar“. Učenici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ su osvojili također četiri boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“  koja nije uspjela osvojiti nijedan bod. U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe B se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Safvet beg Bašagić“.

 

Podsjećamo da je u dosadašnjem toku takmičenja plasman u finale iz grupe A osigurala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Hasan Kikić“. Nastavak takmičenja je 7. marta 2016. godine kada su na programu utakmice grupe C. Tradicionalno općinsko takmičenje u odbojci za učenike iz 11 osnovnih škola organizuje Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti