Promovisana knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“

U prisustvu velikog broja zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života, u prostorijama sarajevske Vijećnice, povodom Dana nezavisnosti BiH, u utorak, 1. marta 2016. godine, promovisana je knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“ autora Fikreta Muslimovića i i Selme Cikotića.
Promovisana knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“

Promotori knjige su bili Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Mirko Pejanović, dopisni član ANU BiH i bivši član ratnog Predsjedništva RBiH, dr. Hilmo Neimarlija i prof. Mustafa Spahić, saradnici predsjednika Alije Izetbegovića.


U ime Općine Centar promociji su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževada Bećirevića zajedno sa vijećnicima Općinskog vijeća Centar.


Kako su objasnili autori knjige, prilikom kreiranja ovog djela korištene su naučne metode i pouzdani izvori poput knjiga i autentičnih izjava prvog predsjednika nezavisne RBiH, rahmetli Alije Izetbegovića. Posebno je bitno što su argumentirano i analitički tretirani najbitniji sadržaji državničkog utjecaja Alije Izetbegovića, posebno u oblasti odbrane i vanjske politike, pitanja slobode i demokratije, međunarodni položaj i prirodu uređenja naše zemlje. Jedan od motiva za pisanje knjige je postojanje određenog broja špekulacija u vezi s tim šta je govorio i kako je djelovao rahmetli Alija Izetbegović.

Izdavač knjige je Javna ustanova Muzej "Alija Izetbegović". 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti