Općina Centar nabavila sistem za upozoravanje građana na opasnost

Općinski Štab civilne zaštite Centar održao je redovnu sjednicu kojom je predsjedavao Vahid Bećirević, načelnik Štaba CZ i pomoćnik općinskog načelnika za Civilnu zaštitu.
Općina Centar nabavila sistem za upozoravanje građana na opasnost

 Na sjednici su članovi informisani o radu štaba u 2015. godini, nakon čega je usvojen Prijedlog programa aktivnosti za 2016. godinu. Članovi štaba upoznati su o uspostavi sistema za obavještavanje i uzbunjivanje stanovništva na području općine Centar. Naime, uspostavljanjem ovog savremenog sistema uzbunjivanja osigurat će se rano i pouzdano upozoravanje i uzbunjivanje građana, te davanje uputa o načinu postupanja u slučaju opasnosti. Na taj način rizik od posljedica nesreća i katastrofa biće umanjen. Procedura nabavke sistema u potpunosti je završena, a uskoro se očekuje i njegova ugradnja.

Bećirević je upoznao prisutne i sa drugim aktivnostima koje se trenutno provode u Službi za civilnu zaštitu Općine Centar.

-Nakon provedene procedure nabavke očekujemo isporuku kombi vozila za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Vozilo bi trebalo biti isporučeno u prvoj polovini marta. Također, provedena je i procedura za nabavku opreme za pripadnike Prve policijske uprave. Nakon usvajanja procjena ugroženosti od požara i plana zaštite od požara na teritoriji općine, u toku su aktivnosti na slanju obavještenja pravnim licima koja su obavezna izraditi planove zaštite od požara za svoje objekte i dostaviti ih Općini, istakao je Bećirević.

U ovoj godini za nabavku vozila i opreme za formirane strukture civilne zaštite iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 725.000 KM, a za pripremanje i obuku Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite 116.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti