Odigrane prve utakmice odbojkaškog takmičenja za učenice iz Centra

Nakon što je uspješno okončano odigravanje utakmica prve grupe odbojkaškog takmičenja za dječake, u organizaciji Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, 25. februara 2016. godine u sali FIS-a odigrane su utakmice grupe A u odbojkaškom takmičenju za djevojčice – učenice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Odigrane prve utakmice odbojkaškog takmičenja za učenice iz Centra

Odbojkaške ekipe, u kojima je po 12 djevojčica, raspoređene su u tri takmičarske grupe – A, B i C.

 

U prvom kolu odigrano je šest utakmica između ekipa grupe A, a postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ 2:0; OŠ „Mehmed beg Kapetanović Ljubušak“ – OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ – OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0; OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Mehmed beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0; OŠ „Mehmed beg Kapetanović Ljubušak“ – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ 2:1 i OŠ „Alija Nametak“ - OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0.

 

Prvo mjesto u grupi A osvojila je ekipa OŠ „Alija Nametak“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa četiri osvojena boda pripalo ekipi OŠ „Mehmed beg Kapetanović Ljubušak“. Učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ su osvojili dva boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“  koja nije uspjela osvojiti nijedan bod.

 

U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe A se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti