Ajnadžić prisustvovao svečanom prijemu predsjednika Albanije

Predsjednik Albanije Bujar Nishani u srijedu, 24. februara 2016. godine boravio je u zvaničnoj posjeti BiH, tokom koje se susreo sa članovima Predsjedništva BiH i kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. U okviru posjete Bosni i Hercegovini, Nishani je organizovao svečani prijem za Albance koji žive u BiH i prijatelje Albanije, a na kojem je predstavljeno Udruženje bosanskohercegovačko-albansko prijateljstvo - Shoqata e miqsis boshnjakohercegovaso – shqiptare.
Ajnadžić prisustvovao svečanom prijemu predsjednika Albanije

Prijemu, čiji je domaćin bio Nishani, prisustvovali su predstavnici vlasti u BiH, vjerskih zajednica, univerziteta u Sarajevu i Zenici, Albanci koji žive u BiH, javne ličnosti, privrednici, biznismeni, bivši ambasador Albanije u BiH Flamur Gashi, te sadašnji ambasador Albanije za BiH i Hrvatsku, sa sjedištem u Zagrebu, Ilir Melo. U ime Općine Centar prijemu su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnik Suvad Kerla. Ajnadžić je pozdravio predsjednika Nishania te mu ispred Općine Centar uručio prigodan poklon kao znak sjećanja na posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

 

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Nishani je kazao da je njegova i posjeta delegacije visokih dužnosnika iz Albanije Bosni i Hercegovini jasan pokazatelj neosporne volje za stvaranjem što boljih odnosa između dvije zemlje, te naglasio da je regionalna saradnja imperativ ovog vremena i nužnost za sve narode koji žive u ovom dijelu Evrope. Istakao je činjenicu da u posljednjih nekoliko godina BiH i Albanija doživljavaju pozitivnu dinamiku razvoja u svim segmentima, te da dinamika razvoja turizma nije uzajamno konkurentna nego komplementarna, što otvara beskrajne mogućnosti saradnje.

 

-Dinamika razvoja turizma između naše dvije zemlje u posljednjih nekoliko godina pokazala je koliko smo zapravo bliski i koliko toga imamo zajedničkog. Naš ljetni turizam kojeg omogućava prelijepa obala na Jadranskom i Jonskom moru, kao i vaš zimski turizam kojeg krase olimpijska skijališta i mnoga prelijepa zimska odmarališta, predstavljaju vrijednost, ne samo za naše zemlje, nego i mnogo šire. Zajedničkim snagama možemo uticati da se turizam u našim zemljama podigne na još viši nivo, dodao je Nishani te pozvao sve prisutne da daju zajednički doprinos što boljem ekonomskom razvoju i poslovanju između BiH i Albanije, kao i cijelom regionu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti