Počelo općinsko takmičenje iz odbojke za dječake

U sportskoj dvorani sarajevskog FIS-a, u ponedjeljak, 22. februara 2016. godine odigrane su prve utakmice takmičenja u odbojci za dječake - učenike osnovnih škola sa područja općine Centar koja je organizator i realizator takmičenja. Odbojkaške ekipe, u kojima je po 12 dječaka, raspoređene su u tri takmičarske grupe – A, B i C.
Počelo općinsko takmičenje iz odbojke za dječake

U prvom kolu odigrano je šest utakmica između ekipa grupe A, a postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ – OŠ „Isak Samokovlija“ 0:2; OŠ „Hasan Kikić” - OŠ „Vladislav Skarić“ 2:0; OŠ „Isak Samokovlija“ – „Vladislav Skarić“ 2:0; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ - OŠ „Hasan Kikić” 0:2; OŠ „Hasan Kikić” - OŠ „Isak Samokovlija“ 2:1 i OŠ „Vladislav Skarić“ – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ 0:2.

 

Prvo mjesto u grupi A osvojila je ekipa OŠ „Hasan Kikić“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa pet osvojenih bodova pripalo ekipi OŠ „Isak Samokovlija“. Učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ su osvojili dva boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Vladislav Skarić“ koja nije uspjela osvojiti nijedan bod.

 

U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe A se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

Tradicionalno takmičenje u odbojci za učenike 11 osnovnih škola sa područja Centra organizuje općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti