Medicinskom fakultetu u Sarajevu donirano 20.000 maraka

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova. Općina Centar na ovaj način želi omogućiti, mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje.
Medicinskom fakultetu u Sarajevu donirano 20.000 maraka

Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih, Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku neophodne opreme za potrebe nastavnih procesa. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Medicinskom fakultetu u Sarajevu koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 20 hiljada maraka.

 

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava, u ime Općine Centar, potpisao je načelnik Dževad Bećirević, a u ime Fakulteta dekanesa prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, dekanesa Džuvo je kazala kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Medicinskog fakulteta, te da će ovu donaciju upotrijebiti za nabavku nastavno-informatičke opreme u sali za mikroskopiranje na Institutu za patologiju.

 

-Donirana sredstva ćemo iskoristiti za nabavku konsultacionog mikroskopa na kojem studenti uče kako gledati i analizirati uzorke tkiva i tkivnih tečnosti bolesnika. Specifičnost ovog mikroskopa ogleda se u tome što istovremeno i student i profesor mogu posmatrati određeni uzorak što umnogome olakšava nastavni proces. Do sada nismo imali taj aparat i zaista izražavamo veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Bećireviću na ovoj izuzetno značajnoj donaciji. Konsultacioni mikroskop koristi se za nastavni proces na dodiplomskom, postiplomskom, doktoralnom kao i na specijalizacijskom studiju, naglasila je Džuvo.

 

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti