Uručene zahvalnice Centra za zdravo starenje

U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12) 19. februara 2016. godine obilježen je mjesec dana od otvaranja Centra. Tom prilikom je menadžment Centra za zdravo starenje dodijelio zahvalnice svima onima koji su podržali ideju njegovog osnivanja i pomogli u realizaciji ovog projekta.
Uručene zahvalnice Centra za zdravo starenje

Prisutnima se obratila Svjetlana Fabijanić-Grbić, predsjednica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ koje implementira projekt namijenjen osobama treće životne dobi koji se realizira u Centru za zdravo starenje i čestitala na zajedničkom uspjehu izrazivši nadu da će ovaj projekat dugo živjeti.

Izvršna koordinatorica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ Sejdefa Bašić-Ćatić upoznala je prisutne o aktivnostima koje su realizirane u periodu od mjesec dana i naglasila da je povod današnjeg okupljanja uručivanje zahvalnica onima koji su prepoznali značaj Centra za zdravo starenje i pomogli u njegovom osnivanju.

-Od svečanog otvorenja Centra do danas prošlo je tačno mjesec dana, a sa ponosom želim naglasiti da je Centar za to vrijeme upisao 341 člana, odnosno 63 muškarca i 278 žena. Naime, svi zainteresirani građani treće životne dobi koji su se uključili u rad Centra imali su priliku da osim prijavnog obrasca popune i anketni list na kojem su se opredjeljivali za aktivnosti koje žele u Centru. Na osnovu sumiranih rezultata anketiranja, od ukupnog broja prijavljenih, njih čak 257 izrazilo je interesovanje za preventivno-korektivnu gimnastiku. Volonter Centra za zdravo starenje Aldin Ferić, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja uspješno vodi ovaj projekat, istakla je Ćatić te dodala da se oko 160 članova opredijelilo za kurs računara, njih 116 za kurs engleskog jezika, oko 50 za ostale sekcije kao što su kulinarska, muzička, kreativne radionice...

 

U ime Centra za zdravo starenje koordinatorica Varja Nikolića uručila je prvu zahvalnicu načelniku Dževadu Bećireviću, koju je u njegovo ime preuzeo savjetnik Mustafa Resić te naglasila kako bez podrške načelnika Općine Centar sigurno ne bi bilo ovoga što danas ovdje imamo.

-U ime načelnika želim vam da čak i onda kada neraspoloženi dolazite ovdje, u budućim danima, godinama, desetljećima, izlazite odavde sa radošću i lijepim raspoloženjem i da uvijek računate na našu pomoć i podršku, kazao je Resić.

 

Zahvalnicu su dobili i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnici i vijećnice Općinskog vijeća Centar, zatim sekretar Općinskog organa uprave Jasna Beba, pomoćnici načelnika Osmo Babić i Mirsada Lingo, autorica projektnog zadatka rekonstrukcije prostorija Centra Ljilja Borovčanin-Ćirković, predsjednici Kosmisije za statusna pitanja građana treće životne dobi i Komisije za mjesne zajednice Zora Ostojić i Samir Fazlić, donatorica velikog broja knjiga za biblioteku Centra Diana Wormuth, izdavačka kuća i štamparija „Dobra knjiga“ te sekretari i predsjednici savjeta svih mjesnih zajednica općine Centar.

 

Podsjećamo, Općina je za uređenje i opremanje Centra uložila pola milona maraka. U Centru za zdravo starenje, površine 324 kvadratna metra, osobe treće životne dobi imaju besplatan sadržajan cjelodnevni boravak, na raspolaganju su im dnevni boravak, kuhinja, odjel za društvene igre i biblioteka. Također su u Centru opremljene prostorije za razne vrste obuke i soba sa kompjuterima. Toaleti su prilagođeni za stare i invalidne osobe. Na ulazu Centra je recepcija te prostorija za psihologa.

 

Radno vrijeme Centra za zdravo starenje je od 9 do 15 sati svaki radni dan.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti