Trening seminar „Nenasilna komunikacija“

Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“ u saradnji sa Udruženjem za mlade „Youth prosperity“ organizuje seminar pod nazivom „Nenasilna komunikacija“.
Trening seminar „Nenasilna komunikacija“

Pomenuti seminar će se održati 26. februara i 4. marta 2016. godine prostorijama mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ (Hasana Kikića 8) u terminu od 9 do 17 sati.

 

Osnovni cilj projekta je da polaznici usavrše komunikacijske vještine, emocionalne i vještine nenasilnog rješavanja sukoba, koje su osnova nenasilne komunikacije i djelovanja.

 

- Kada spoznamo sebe i kada budemo u stanju identifikovati zašto nešto činimo, tek tada smo ostvarili sve preduvjete promjene. Kada znamo zašto nešto činimo, možemo mijenjati naše ponašanje. Cilj je pokazati mladim ljudima da se možemo mijenjati, da se trebamo mijenjati i da promjene mogu donijeti bolje odnose sa okolinom. Ciljevi usvajanja strategija nenasilne komunikacije su mnogostruki. Ogledaju se u postizanju kvalitetnog i funkcionalnog življenja jer je kvalitetna, nekonfliktna socijalna interakcija jedan od preduslova mentalnog zdravlja. Danas smo svjedoci sve veće depresivnosti, pasivnosti, neaktivnosti u društvu, odabiranja pogrešnih oblika ponašanja da se dobije ono što se želi, koji se čak mogu nazvati i nasilnim oblicima ponašanja. Iako živimo u društvu u kojem možemo komunicirati sa ljudima na drugoj strani planete preko različitih socijalnih mreža, čini se da smo zaboravili komunicirati jedni sa drugima licem u lice, kazala je Ismeta Mameledžija, sekretar MZ „Džidžikovac-Koševo I“.

 

Svi zainteresovani za učešće u seminaru mogu se prijaviti na mail: youthprosperity@hotmail.com, najkasnije do srijede 24. februara 2016. godine za prvi termin, a do 2. marta za drugi termin. Broj mjesta je ograničen.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti