Općina Centar će poljoprivrednicima dodijeliti plastenike

U cilju podrške zapošljavanju, posebno boračke i izbjegličke populacije Općina Centar, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, obezbijedila je u ovogodišnjem budžetu 20.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji će biti dodijeljeni zainteresiranim poljoprivrednicima, pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području središnje sarajevske općine.
Općina Centar će poljoprivrednicima dodijeliti plastenike

Stoga je Općina raspisala javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je objavljen 18. februara 2016. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (rubrika Konkursi i oglasi). Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.

 

Pravo učešća u ovom projektu imaju stanovnici općine Centar koji posjeduju ili su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju. U javnom pozivu su navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, bodove dobijaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši...

 

Načelnik Bećirević je imenovao stručnu komisiju za odabir korisnika ovog projekta, a ona će na terenu utvrditi činjenično stanje koje se odnosi na pogodnost zemljišta za plasteničku proizvodnju, te na osnovu Pravilnika provesti proceduru bodovanja i utvrditi rang listu podnosilaca zahtjeva koji ispunjavaju propisane uslove za dodjelu plastenika. Na prijedlog pomenute stručne komisije općinski načelnik će donijeti odluku o dodjeli plastenika.

 

Prijavu na javni poziv zajedno sa pratećom dokumentacijom potrebno je u navedenom roku predati na protokol Općine Centar (Mis Irbina 1). Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Centra za podršku biznisu (Muhameda Kantardžića 3) ili telefonom na brojeve 033/551-530 i 551-531 (kontakt osoba Imra Mulahuseinović-Ramljak).

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti