Boračke organizacije iz Centra ugostile predstavnike Općine

Povodom obilježavanja 23. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH upriličeno je radno druženje predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar sa predstavnicima svih boračkih udruženja iz Centra u prostorijama Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana općine Centar“ (Džidžikovac 3). Povod za okupljanje također je bio i razgovor o aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočava boračka populacija.
Boračke organizacije iz Centra ugostile predstavnike Općine

Prisutne je pozdravio i uputio im dobrodošlicu Enver Krluč, predsjednik JOB „Unija veterana općine Centar“ te podsjetio da u narednim danima predstoji proslava 23. godišnjice osnivanja i formiranja 105. motorizovane brigade.

 

-Pozvali smo predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar da svojim prisustvom uveličaju naše današnje druženje povodom proslave 23. godišnjice formiranja  105. motorizovane brigade, a danas također želimo razgovarati i o aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo kao pripadnici boračke populacije, kazao je Krluč.

 

Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajndažić, koji je predvodio delegaciju Općine Centar, čestitao je praznik pripadnicima 105. motorizovane brigade i istakao njenu važnu ulogu u odbrani našeg glavnog grada i države Bosne i Hercegovine.

-Svi borci, branitelji i patriote su zaista vrijedni dubokog poštovanja i moram reći da smo svjedoci toga da se ponekad sistem vrijednosti urušava i mislim da smo u fazi kada to možemo i moramo efikasno zaustaviti, a ovo današnje okupljanje je prilika da zajedničkim snagama to zaustavimo i izgrađujemo jedan novi sistem vrijednosti u kojem će doći do izražaja oni ljudi koji su dali najviše za odbranu države. Općinsko vijeće Centar će učiniti sve da pomogne i vrati dostojanstvo ovoj značajnoj populaciji jer svi mi moramo biti jednaki u skladu sa zakonom, ni od koga ne treba uzimati da bi se nekome davalo i nema razloga da bilo ko bude privilegovan u odnosu na nekoga drugog. Budite ponosni na ono što ste radili i budite sigurni da ćemo vam uvijek pomagati u skladu sa našim mogućnostima, istakao je Ajnadžić te dodao da se samo zajedničkim snagama moguće izboriti za prava koja pripadaju boračkoj populaciji.

 

Direktor BOOC-a, Zijad Škamo koji je također i predsjednik Udruženja nosilaca „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“ općine Centar podsjetio je prisutne da je Općinsko vijeće usvojilo zaključak da se boračke organizacije općine Centar integriraju u jedinstveni savez koji će predstavljati i zastupati boračku populaciju iz Centra.

 

Naglasivši da je u Općini Centar svaki zahtjev boračkih udruženja visoko pozicioniran i da ima prioritet u rješavanju, predsjedavajući Ajnadžić dodao je da Općinsko vijeće planira pokrenuti inicijativu da se formira komunalna firma na nivou Općine Centar koja bi rješavala bitna pitanja za naše građane, poput upravljanja parkiralištima, zimskog održavanja ulica, uređenja zelenih površina, uklanjanja napuštenih pasa sa ulica... U ovoj firmi prioritet pri zapošljavanju imali bi pripadnici boračke populacije.

-Naši borci se više ne smiju, zabrinuti su i hodaju pognute glave i mi moramo učiniti sve da im vratimo osmijeh na lice jer samo se zadovoljan čovjek smije i to je ključno pitanje oko kojeg trebamo da razgovaramo, zaključio je Ajnadžić.

 

Današnjem druženju u ime Općine prisustvovali su pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza, dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, te vijećnici Dževad Topić, Zvonko Ivišić, Jasmin Gazija, Amer Kapo, Haris Fazlagić, Mustafa Mulić, Ahmed Gerin, Suvad Kerla, Hamdija Hasanović, Eso Tucaković i Zora Ostojić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti