Općina Centar izdvojila 30 hiljada KM za sanaciju klizišta u Fojnici

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževada Bećirevića posjetili su Općinu Fojnica gdje ih je ugostio načelnik Sabahudin Klisura. Ovom prilikom predstavnici Općine Centar uručili su Klisuri odluku koju je potpisao načelnik Centra Dževad Bećirević da se iz općinskog budžeta izdvoji iznos od 30.000 KM za sanaciju klizišta u selu Živčići na području općine Fojnica.
Općina Centar izdvojila 30 hiljada KM za sanaciju klizišta u Fojnici

Načelnik Klisura se ovom prilikom zahvalio gostima iz Sarajeva što su se odazvali molbi za pomoć za sanaciju ovog klizišta.

–S obzirom na skroman budžet kojim raspolaže naša Općina ovakva pomoć je itekako dobro došla. Naša Općina će također izdvojiti određena finansijska sredstva kako bi se klizište što prije saniralo. Općine u Bosni i Hercegovini trebaju se okrenuti jedna drugoj, jer na taj način najviše možemo uraditi jedni za druge. Ovo predstavlja početak saradnje naše dvije općine, kazao je načelnik Klisura.

Predsjedavajući Ajnadžić je istakao da će Općina Centar uvijek podržati uspostavu dobre saradnje sa drugim općinama i da je tokom 2104. godine izdvojila 500.000 KM iz svog budžeta koje su podijeljene u 38 općina u cijeloj BiH za sanaciju šteta od poplava.

 

-Posjeta je zajednički gest mene i načelnika Bećirevića koji je odmah podržao inicijativu da se izdvoje novčana sredstva za početak sanacije klizište na području vaše općine, kako bi se osigurala nesmetana putna komunikacija koja vodi do sela Živčići gdje je smještena jedna od najstarijih tekija u BiH. Želim vam da što prije implementirate ovaj projekat i koliko budemo u mogućnosti nastavit ćemo podržavati projekte na vašoj općini, a buduću saradnju planiramo uspostaviti putem naše Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, naglasio je u svom obraćanju Ajnadžić i dodao da će također pokušati uspostaviti kontakt ove općine i nekih federalnih ministarstava kako bi se pronašla sredstva i za sanaciju putne komunikacije do sela Živčići.

Susretu čelnika dvije općine su prisustvovali i Azem Huseinbašić, sekretar općinskog organa Općine Fojnica, Husein Hadžimejlić, glavni šejh tekije u Živčićima, te Murat Šabanović. Odobrena finansijska sredstva su izdvojena na prijedlog Službe za civilnu zaštitu Općine Centar sa ekonomskog koda ''Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća''.
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti