Održano predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine

Služba za informatiku Općine Centar, u okviru programa stručnog usavršavanja općinskih uposlenika, organizovala je za novoprimljene volontere i uposlenike, koji rade u općinskim službama, predavanje o informacionom sistemu Općine Centar koje je održano 12. februara 2016. godine.
Održano predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine

Zaželjevši volonterima i novouposlenim službenicima dobrodošlicu i uspješan rad u općinskim službama, pomoćnik načelnika za informatiku Zlatko Voljevica je tokom prvog dijela izlaganja predstavio historijat razvoja informacionog sistema u Općini Centar koji traje od 1984. godine kada je u ovu zgradu unesen prvi računar.

 

Od kada je 1999. godine pokrenuta općinska web stranica pa do danas, prateći svjetske informacione trendove, napravljen je značajan iskorak uvođenjem elektronske uprave. U sklopu projekta uvođenja elektronske uprave u Općini Centar Služba za informatiku je realizovala niz aktivnosti, kao što su: uvođenje SMS servisa za građane koji putem mobilnih telefona mogu dobiti podatke o stanju njihovih zahtjeva koji se rješavaju u općinskim službama, zatim digitalizacija katastra, info kiosci, informativni bilteni… U cilju povećanja efikasnosti i transparentnosti rada i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima, uz primjenu modernih komunikacija i tehnologija, Općina Centar je uvela i elektronski informacioni sistem u rad Općinskog vijeća „e-vijeće“.

 

Volonteri i uposlenici su informisani i o planovima za dalje unapređivanje informacionog sistema u Općini Centar, a u drugom dijelu predavanja upoznati su o pravima i obavezama prilikom korištenja općinske informatičke opreme, pri čemu je posebna pažnja posvećena zaštiti informacionog sistema.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti