Izdavačka kuća i štamparija „Dobra knjiga“ donirala preko 100 naslova

Biblioteka Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12, koji je svečano otvoren 18. januara 2016. godine, obogaćena je novim naslovima koje je za naše najstarije sugrađane donirala izdavačka kuća i štamparija „Dobra knjiga“ u saradnji sa Mjesnom zajednicom „Džidžikovac-Koševo I“.
Izdavačka kuća i štamparija „Dobra knjiga“ donirala preko 100 naslova

Naime, izdavačka kuća i štamparija „Dobra knjiga“ donirala je preko 100 naslova čija ukupna vrijednost iznosi preko 3.000 KM. Dio knjiga doniran je biblioteci Centra za zdravo starenje dok je drugi dio predviđen za biblioteku u Varešu s obzirom da je u toku akcija prikupljanja knjiga za pomenutu biblioteku, a traje do 29. februara 2016. godine.

 

Podsjetit ćemo da je u proteklom periodu Komisija Općinskog vijeća Centar Sarajevo, za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu u više navrata pokretala akcije prikupljanja knjiga za biblioteke u Maglaju, Olovu i Goraždu te za biblioteku novootvorenog Centra za zdravo starenje Općine Centar.

 

Svi zainteresirani građani knjige za biblioteku u Varešu mogu dostaviti u najbližu mjesnu zajednicu. U slučaju da to nisu u stanju učiniti, mogu se telefonski obratiti u mjesnu zajednicu, gdje će biti organizovan dolazak na adresu.

 

Sakupljene knjige bit će uručene u prvoj sedmici mjeseca marta 2016. godine.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti