Izgradnja i sanacija ulične rasvjete u Centru

Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević, kao finansijer projekta, i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Step“ će započeti sa izgradnjom i sanacijom javne rasvjete na više lokacija u Centru.
Izgradnja i sanacija ulične rasvjete u Centru

Općina Centar je za ovu namjenu u prošlogodišnjem budžetu izdvojila iznos od gotovo 242.000 KM. Potpisanim sporazumom je definisano da će Zavod za izgradnju KS kao realizator i nadzor projekta provesti proceduru postavljanja nove jave rasvjete na 35  lokacija u 11 mjesnih zajednica Centra.

 

U Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ planirano je postavljanje stubova javne rasvjete u ulicama Hadžilojina 15, Bardakčije 51, te novog rasvjetnog tijela u Ulici Zaima Šarca 14c. U Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“ biće postavljena javna rasvjeta u Ulici Gornji Kromolj i Zije Dizdarevića 98. Predviđena je sanacija javne rasvjete u Ulici Patriotske lige - duž Gradskog groblja Lav, te postavljanje novog stuba za javnu rasvjetu u Patriotske lige kod broja 40 (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“), u MZ „Ciglane-Gorica“ je planirano postavljanje jednog rasvjetnog tijela u Odobašinoj ulici kod broja 51, zamjena 24 rasvjetna tijela na Trgu Merhemića na Ciglanama, te zamjena 12 rasvjetnih tijela u Ulici Husrefa Redžića. Planirana je izgradnja nove rasvjete duž stepeništa koje povezuje ulice Avde Hume i Odobašinu. Na području Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ planirano je postavljanje rasvjetnih tijela u Alipašinoj ulici između brojeva 33-39 i 59-65, u Hasana Kikića 8 i 14, Hadži-Idrizova 39, Josipa Vancaša 26-28. Nova rasvjeta tokom ove godine treba biti postavljena i  u ulici 105. motorizovane brigade 16-16a, na spoju ulica 105. mtbr i Branka Galeba, te je planirano postavljanje dodatnih rasvjetnih tijela na stepeništu koje povezuje ulice Alberta Fortisa i Kaukčijina, kao i zamjena dotrajalih drvenih stubova u Ulici Braće Kadić (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“). Na području Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“, osim zamjene dotrajalih rasvjetnih tijela duž Kranjčevićeve ulice, također je planirano postavljanje stubova ulične rasvjete u pomenutoj ulici između brojeva 2-34, 13-21 i 15-43. Također je planirano postavljanje novog rasvjetnog tijela u pasažu u Ulici Dolina 11. Nova rasvjeta biće postavljena u Ulici Mehmeda Šakira Kurtćehajića u Mjesnoj zajednici „Mejtaš Bjelave“. Dodatnu javnu rasvjetu bi trebala dobiti naselja Radava i Uževice, te Nahorevska ulica kod broja 14 u Mjesnoj zajednici „Pionirska dolina-Nahorevo“, dok u MZ „Skenderija-Podtekija“ je planirano postavljanje jednog stuba javne rasvjete kod stepeništa koje povezuje ulice Borak i Put mladih Muslimana, te u Ulici Skenderija kod broja 22. Na područjuMjesne zajednice „Soukbunar“ tokom ove godine biće postavljena javna rasvjeta u ulicama Soukbunar, Urijan Dedina 39 i 83.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti