Ajnadžić i Kovačević ugostili članove i rukovodstvo Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ Sarajevo

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Tim povodom 27. januara 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća prof. dr. Nedžad Ajnadžić i njegov zamjenik, Slaven Kovačević ugostili su istaknute članove i rukovodstvo Univerzitetskog karate kluba „Bosna“.
Ajnadžić i Kovačević ugostili članove i rukovodstvo Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ Sarajevo

Pored članova i takmičara ovog kluba u posjeti su bili i selektor Sead Ćupina, te potpredsjednik Suad Ćupina.

 

Karatisti su predstavili rezultate koje su postigli na 7. Evropskom univerzitetskom karate šampionatu održanom u Crnoj Gori, kao i na drugim značajnim takmičenjima na kojima su učestvovali. Univerzitetski karate klub „Bosna“ osvojio je dvije zlatne, pet srebrenih i šest bronzanih medalja na Evropskom šampionatu.

 

-Univerzitetski karate klub „Bosna“ je prvak Evrope i to želimo istaći. Ponosni smo na činjenicu da smo bili sveukupni pobjednici i na Evropskim univerzitetskim šampionatima 2003. i 2010. godine, a postali smo i vicešampioni svijeta na univerzitetskom karate prvenstvu 2004. godine, istakao je Suad Ćupina te dodao kako u tekućoj godini imaju mnogo izazova kao što su Svjetsko prvenstvo u Portugalu, Evropske igre u Zagrebu, te tradicionalni međunarodni Grand Prix turnir "Alija Izetbegović".

 

Dopredsjedavajući Kovačević čestitao je na postignutim rezultatima i zahvalio se rukovodstvu koje svojim zalaganjem i predanim radom stvara vrhunske sportiste koji godinama unazad postižu sjajne rezultate.

 

Čestitkama na postignutim rezultatima pridružio se i predsjedavajući Ajnadžić naglasivši kako Općina Centar ima dugogodišnju praksu pružanja finansijske pomoći sportskim udruženjima.

 

-Hvala što ste nam priuštili zadovoljstvo i dali privilegiju da razgovaramo sa vama. Kompetencija, sposobnost i intelektualna komparativna prednost mladih ljudi je neophodna za BiH, naročito u ovo vrijeme tranzicije. Općina Centar će finansijski podržati vaš rad jer smatramo da je ovo što radite apsolutno najbolji doprinos borbi protiv svih defektnosti koje imamo u društvu. Samo istinsko znanje, sposobnost i kompetencije su ono što nam niko ne može oduzeti i zato vam savjetujem da ih razvijate maksimalno, istakao je Ajnadžić.

 

Univerzitetski karte klub „Bosna“, boračkoj populaciji sa područja Općine Centar omogućio je besplatan upis u karate školu, a treninzi se održavaju u Zetri i u sportskoj sali FIS-a ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti